Mauri Männistö Ihmisten välisen vuorovaikutuksen, vapaiden mielipiteiden sekä hyvinvoivan maapallon puolesta

Retorinen välikysymys - taas kerran

  • Retorinen välikysymys - taas kerran

Välikysymyskeskustelussa tänään oli sekä hienoa, että masentavaa kuultavaa. Hienoa kuultavaa oli se, että Soini, Arhinmäki ja oikeastaan Sipiläkin sanoivat suoraan, että Kreikkaa ei ole autettu. Soini upeana reetorina maalaili ihan oikein Kreikan köyhät ja työttömät sekä totesi, että sentin senttiä he eivät ole saaneet, vaan joutuneet jopa maksamaan. Soini sanoi suoraan, että sadat miljardit ovat menneet Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen ja sijoittajille. Saman sanoivat Arhinmäki ja Sipiläkin hieman nukkavierummalla tavalla.

Masentavaa sen sijaan oli, että nämä puhujat eivät kuulleet omaa puhettaan, tai eivät ainakaan sitä ymmärtäneet. Jokainen oli sitä mieltä, että Kreikan pitää maksaa takaisin. Soinin mielestä Kreikka pitäisi jopa erottaa EU:sta, jos se ei maksa. Pekkarinen oli samaa mieltä - Kreikalle pitää näyttää ovea. Mitä puhetta tämä oikein on? Jos Kreikka ei ole mitään saanut, niin mitä sen pitää antaa takaisin?

On se merkin kumma, että ihmiset tietävät tasan tarkkaan, etteivät miljardit ole hävinneet kreikkalaisten ruokapöydässä, vaan menneet pankkien holveihin. Sellaisten pankkien, joita ylläpitävät keinottelijat, suursijoittajat ja holtittomat lainanantajat. Ne rahat on viety ilman, että jäsenvaltioiden eduskunnilla, hallituksilla tai edes valtionvarainministereillä olisi ollut nokankoputtamista. Tämänkin Soini sanoi selvästi. Pankkiirit ja virkamiehet junailivat koko homman, niin ettei yksikään vaaleilla valittu Euroopan niin sanottu päättäjä ollut edes paikalla, kun päätökset tehtiin.

No miksi järki katkeaa tähän? EU tarvitsee remonttia. Pankkien posketon tukeminen pitää lopettaa. Rahalaitokset ja sijoittajat pitää saada vastuuseen.

Hallituksen puolesta Stubb sönkötti, että pankit eivät saa kaatua, koska silloin rahamarkkinat menevät sekaisin. Väärin! Kerta kaikkiaan väärin. Rahamarkkinat ovat sekaisin, ja euromaat ovat siksi kriisissä. Kun muutama pankki pyllähtäisi, niin jonkin verran sotku selviäisi. Jos Kreikkaa pitää auttaa, niin pitää auttaa kreikkalaisia. Mätää pankkisysteemiä ei pidä auttaa.

Suomen valtio tuki aikoinaan omia pankkejaan kymmenillä miljardeilla. Mitään siitä ei koskaan ole veronmaksajille takaisin tullut. Pankit saavat Suomessa mellastaa aivan rauhassa ja kuitata itselleen miljardien voitot vuosittain ilman, että valtio entisiä tukiaan perii tai verottaja asiaan puuttuu.

Euroopassa samaa politiikka tehdään nyt valtavassa mittakaavassa. Köyhien rahoja siirretään Roope-Ankkojen rahasäilöihin ja vero-Karhukopla ei yritäkään ryöstää niitä tyhjiksi, vaan kerää köyhiltä ja kurjilta lisää täytettä niihin.

Muuten niinkin pieni raha kuin 20 miljardia on kaksikymmentätuhattamiljoonaa eli noin 10 000 lottovoittoa. Parisataa vuotta pitäisi joka viikko voittaa lotossa, jotta edes Suomen osuus olisi tienattu.

Kuva: Tilemahos Efthimiadis, Creative Commons

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat